Algemene info

De Mini-Roparun Zeeuws Vlaanderen is een sponsor estafetteloop van ongeveer 65 kilometer door West Zeeuws Vlaanderen waarbij kinderen tussen de 10 en 15 jaar, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

De doelstelling van de stichting is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting ROPARUN. De Stichting ROPARUN besteedt deze gelden aan de palliatieve zorg van kankerpatiënten.
Een Mini-Roparunteam bestaat uit minimaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 8 kilometer lopen. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs. Deelnemende team zijn zelf verantwoordelijk voor de samenstelling van het team. Daar waar nodig wordt ondersteuning geboden.

In 2013 is de eerste Mini-Roparun gelopen. Door het enthousiasme van de deelnemers is er in 2014 opnieuw een Mini-Roparun georganiseerd door een aantal vrijwilligers. Al vlug was duidelijk dat het wederom een succes was. Na aanleiding van deze successen hebben de organisatoren besloten om in 2015, met behulp van sponsoren een stichting op te richten, die het mogelijk maakt om de Mini-Roparun uit te laten groeien tot een jaarlijks terugkerend sportief evenement.

De stichting wil op deze manier kinderen leren om betrokken te geraken bij de maatschappij en te laten ervaren hoe het is om grenzen te verleggen. De kinderen leren om niet op te geven, zoals mensen die leiden aan een ongeneeslijke ziekte dat ook niet kunnen. Vanuit dat standpunt is 65 kilometer lopen, geen opgave. Natuurlijk wel binnen de grenzen van de fysieke mogelijkheden.

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, statiegeld flessen acties en het zoeken naar sponsors.
De afgelopen 7 edities van de Mini Roparun is al meer dan €100.000,00 euro opgehaald voor zorg voor mensen met kanker.